KUZEY KIBRIS İÇİN TARIMSAL TURİZMİ GELİŞTİRME MODELİ


Özet Görüntüleme: 131 / PDF İndirme: 59

Yazarlar

  • İbrahim ÇETİN Lefke Avrupa Ünviversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Yrd. Doç. Dr. (ibrahimcetin01@yahoo.com)

Anahtar Kelimeler:

turizm, tarımsal turizm, kırsalkalkınma, ada ekonomileri, Kuzey Kıbrıs

Özet

Genellikle adalar ekonomik gelişme için gerekli kaynaklar bakımından bazı dezavantajlara ve kısıtlamalara sahiptir. Bir ada olarak Kuzey Kıbrıs, benzer dezavantajlara ve sınırlamalara sahip olmakla birlikte diğer yandan belirli endüstriler bakımından dikkate değer avantajlar taşımaktadır. Bu anlamda adanın kırsal tarımsal alanları turizm endüstrisinin gelişimine daha fazla olanak sunmaktadır. Tarımsal alanlarda ortaya çıkan yeni bir turizm türü olarak agriturizm, bir yandan kırsal alanlardaki gelişme yönündeki olumsuzlukları azaltırken diğer yandan tarım alanlarının etkin kullanımına imkan sağlayarak bölgelerin ekonomik ve sosyal gelişmine fırsat sunmaktadır. Bu çalışma, agriturizm kavramını kavramsal biçimde incelemekte ve Kuzey Kıbrıs’ın agriturizm potansiyelinin kırsal bölgelerdeki tarımsal kaynakların diğer bileşenleri ile adanın ekonomik ve sosyal gelişmesi için nasıl etkin bir şekilde kullanilabileceğini açıklamaya çalışmaktadır.

Yayınlanmış

2015-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

ÇETİN, İbrahim. (2015). KUZEY KIBRIS İÇİN TARIMSAL TURİZMİ GELİŞTİRME MODELİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 2(2), 1–11. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/129

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi