ENGELLİ ÇOCUĞA SAHİP EBEVEYNLERİN TURİZM DAVRANIŞLARI


Özet Görüntüleme: 100 / PDF İndirme: 112

Yazarlar

  • Aylin NALÇACI İKİZ Kırıkkale Üniversitesi, Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale, Türkiye (a.nalcaci@yandex.com)
  • Ali SOLUNOĞLU Kırıkkale Üniversitesi, Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu, Kırıkkale, Türkiye (alisolunoglu@msn.com)

Anahtar Kelimeler:

Engelli turizmi, Erişilebilir turizm, Turizm Davranışı

Özet

Engelli turizm pazarı önemli bir niş pazar olarak kabul edilmekle birlikte literatürde yapılan çalışmaların önemli bir kısmının, engelli bireylerin turizm deneyimleri veya turizm tesislerinin erişilebilirliğinin algılanmasına yönelik çalışmalar olduğu görülmektedir. Fakat engelli bireye her anında refakat eden ailelerin turizm davranışlarının neler olduğuna yönelik çalışmalar yok denecek kadar kısıtlıdır. Bu araştırma, Kırıkkale’de bulunan yedi farklı özel eğitim ve rehabilitasyon merkezine engelli çocuklarını getiren ebeveynlerin turizm davranışlarının tespitine yönelik olarak, 256 kişi üzerinde yüz yüze anket uygulaması şeklinde gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonuçlarında,katılımcıların turizme katılma ve katılmama nedenleri belirlenmiş veengelli çocuğa sahip ebeveynlerinönemli bir çoğunluğunun turizm faaliyetlerine katıl(a)madığı, turizm faaliyetlerine katılan ebeveynlerin farklı turizm türlerinitercih ettiği ve turizme katılma durumunun değişkenler açısından farklılıklar gösterdiği tespit edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2017-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

NALÇACI İKİZ, A., & SOLUNOĞLU, A. (2017). ENGELLİ ÇOCUĞA SAHİP EBEVEYNLERİN TURİZM DAVRANIŞLARI. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(2), 92–104. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/185

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri