OTEL İŞLETMELERİNDE İŞ TATMİNİNİN ARTTIRILMASI: ÇALIŞANLARIN DUYGUSAL ZEKALARI VE DUYGUSAL EMEKLERİNİN ROLÜ


Özet Görüntüleme: 114 / PDF İndirme: 107

Yazarlar

  • Volkan GENÇ Batman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Batman, Türkiye (volkangnc@yahoo.com)
  • Murat GÜMÜŞ Batman Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Batman, Türkiye (muratgumus@yahoo.com)

Anahtar Kelimeler:

Duygusal zeka, Duygusal emek, İş tatmini, Otel işletmeleri

Özet

Bu araştırmanın amacı, otel işletmelerinde çalışanların duygusal zekâlarının iş tatminine; bunun yanında duygusal emeğin aracılık etkisinin olup olmadığını ortaya koymaktır. Çalışma evrenini Alanya’da yer alan 4 ve 5 yıldızlı otel işletmelerinin çalışanları kapsamaktadır. Çalışanlardan ulaşılabilen 349’u araştırmanın örneklemini oluşturmaktadır. Anket, kolayda örnekleme yöntemi ile yüz yüze ve bırak topla teknikleriyle 2013 bahar döneminde toplanmıştır. Veriler, yapısal eşitlik modeliyle analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre, duygusal zekânın duygusal emek üzerinde etkisi tespit edilmiştir. Duygusal emeğin ve duygusal zekânın da iş tatminini etkilediği tespit edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2017-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

GENÇ, V., & GÜMÜŞ, M. (2017). OTEL İŞLETMELERİNDE İŞ TATMİNİNİN ARTTIRILMASI: ÇALIŞANLARIN DUYGUSAL ZEKALARI VE DUYGUSAL EMEKLERİNİN ROLÜ. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(4), 43–52. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/213

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi