BİREYLERİ REKREATİF FAALİYETLERE YÖNELTEN MOTİVE EDİCİ FAKTÖRLER


Özet Görüntüleme: 298 / PDF İndirme: 240

Yazarlar

  • Gamze ERYILMAZ Mersin Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Mersin, Türkiye (gamzeeyldz_@hotmail.com.tr)
  • Yılmaz AKGÜNDÜZ Dokuz Eylül Üniversitesi, Seferihisar Fevziye Hepkon Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İzmir, Türkiye (yilmazakgunduz@hotmail.com)

Anahtar Kelimeler:

Rekreasyon, Rekreasyon motivasyonu, Rekreasyon deneyim tercih

Özet

Bireyleri rekreasyonel faaliyetlere katılmaya yönelten nedenleri belirlemek ve önem sıralaması yapmak, bu çalışmanın temel amacını oluşturmaktır. Çalışma 2016 yılı Nisan-Mayıs aylarında yürütülmüştür. Farklı çalışmalarda (10 çalışma), benzerlik gösteren faktörler olmakla birlikte, farklı faktörlerle boyutlanan Rekreasyon Deneyim Tercihi motivasyonel etki alanları bu çalışmanın verilerini oluşturmaktadır. Amaç, bu faktörlerden en çok kullanılanlardan hareketle, içerik analizi yaparak kelime bulutu analizi aracılığıyla, ön planda olan motivasyonel nedenleri görsel olarak ortaya koymaktır. Böylelikle hangi boyutların diğerlerine göre daha önemli olduğu bütünsel bir çerçevede gösterilmeye çalışılmıştır.

İndir

Yayınlanmış

2017-03-30

Nasıl Atıf Yapılır

ERYILMAZ, G., & AKGÜNDÜZ, Y. (2017). BİREYLERİ REKREATİF FAALİYETLERE YÖNELTEN MOTİVE EDİCİ FAKTÖRLER. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(1), 13–26. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/172

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi