OTEL MUTFAĞI ÇALIŞANLARININ PSİKOLOJİK SERMAYE DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA


Özet Görüntüleme: 149 / PDF İndirme: 118

Yazarlar

  • Emrah ÖRGÜN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp S.E.T.M.Y.O., Nevşehir, Türkiye (emrahorgun@nevsehir.edu.tr)
  • Emrah KESKİN Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp S.E.T.M.Y.O., Nevşehir, Türkiye (ekeskin@nevsehir.edu.tr)
  • Günay EROL Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ürgüp S.E.T.M.Y.O., Nevşehir, Türkiye (gunayerol@nevsehir.edu.tr)

Anahtar Kelimeler:

Psikolojik sermaye, Turizm, Mutfak çalışanları

Özet

Çalışan davranışları ve bu davranışların iş performansına etkisinin belirlenmesi, hizmet faktörünün belirgin bir değişken olduğu turizm sektöründe insan gücünün etkin ve verimli kullanılması açısından oldukça önemlidir. Bu nedenle, psikolojik sermaye kavramı çalışanların ve örgütlerin çıktılarına etki eden önemli bir faktör olarak görülmektedir. Bu çalışmanın amacı, mutfak çalışanlarının psikolojik sermaye düzeyleri ile bireysel özellikleri arasındaki farklılığı belirlemeyi amaçlamıştır. Elde edilen veriler Nevşehir’de yer alan dört ve beş yıldızlı otel işletmelerinin mutfaklarında çalışan personelden anket yoluyla toplanmıştır. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre; otel mutfaklarında görev yapan personelin psikolojik sermaye düzeylerinin cinsiyet, eğitim seviyesi, yaş ve çalışma süresine göre farklılık gösterdiği belirlenmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2017-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

ÖRGÜN, E., KESKİN, E., & EROL, G. (2017). OTEL MUTFAĞI ÇALIŞANLARININ PSİKOLOJİK SERMAYE DÜZEYLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(4), 174–183. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/225

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi