KIŞ TURİZM MERKEZLERİNDEKİ REKREASYON FAALİYETLERİ: KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN İNTERNET SAYFALARI ÜZERİNDEN BİR ARAŞTIRMA


Özet Görüntüleme: 150 / PDF İndirme: 94

Yazarlar

  • Gülşah DALKILIÇ İstanbul Arel Üniversitesi, Meslek Yüksek Okulu., İstanbul, Türkiye (gulsahdalkilic@arel.edu.tr)
  • Aslı ALBAYRAK İstanbul Arel Üniversitesi,, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, İstanbul, Türkiye (aslialbayrak@arel.edu.tr)

Anahtar Kelimeler:

Kış turizmi, Rekreasyon, Konaklama işletmeleri, Konaklama işletmeleri web sayfası, çerik analizi

Özet

Kitle turizmine katılan turistler için büyük önem taşıyan rekreasyonel faaliyetler kış turizmi turistleri açısından da büyük önem taşımaktadır. Özellikle konaklama işletmelerinin tanıtım ve pazarlama faaliyetlerine önemli katkı sağlayan rekreasyon faaliyetleri her geçen gün daha fazla turist tarafından konaklama işletmelerinde aranan özellik haline gelmektedir. Bu nedenle bu çalışma kış turizm merkezlerinde yer alan konaklama işletmelerinde ne gibi rekreatif faaliyetlere yer verildiği ortaya koymak amacıyla yapılmıştır. Kış turizm merkezlerindeki konaklama işletmelerinde gerçekleştirilen rekreatif faaliyetlerin belirlenebilmesi için bu işletmelerin web sayfaları içerik analiziyle değerlendirilmiştir. Çalışmada web sayfası olan 58 konaklama işletmesi incelenmiş ve elde edilen sonuçlar betimsel olarak değerlendirilmiştir. Çalışma sonucunda konaklama işletmelerinin yarısının web sayfalarında rekreasyonla ilgili bir bilgiye yer vermedikleri, yer veren işletmelerin ise rekreasyon dışında farklı isimler kullandıkları ve kış turizm merkezlerinde gerçekleştirilen rekreatif faaliyetlerin de son derece sınırlı olduğu bulunmuştur.

İndir

Yayınlanmış

2017-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

DALKILIÇ, G., & ALBAYRAK, A. (2017). KIŞ TURİZM MERKEZLERİNDEKİ REKREASYON FAALİYETLERİ: KONAKLAMA İŞLETMELERİNİN İNTERNET SAYFALARI ÜZERİNDEN BİR ARAŞTIRMA. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(4), 184–196. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/226

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi