YENİLİK YÖNETİMİ UYGULAMALARI ÜZERİNE BUTİK OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA


Özet Görüntüleme: 196 / PDF İndirme: 77

Yazarlar

  • Büşra Meltem TÜRKMEN Karabük Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Karabük, Türkiye (mltmturkmen@gmail.com)
  • Nurettin AYAZ Karabük Üniversitesi, Safranbolu Turizm Fakültesi, Dr. Öğr. Üy., Karabük, Türkiye (nurettinayaz@karabuk.edu.tr)

Anahtar Kelimeler:

Yenilik yönetimi, Butik oteller, Safranbolu

Özet

Modern yönetimin gereği olarak otel işletmeleri, müşteri istek ve beklentileri doğrultusunda yenilikleri işletmelerine taşıma zorunluluğu olan teknik birimlerdir. İşletme faaliyetlerinin proaktif bir yaklaşımda sürdürülmesi, değişim ve yeniliğin sürekli olarak takip edilmesiyle mümkündür. Özellikle örgüt kültürünün bir parçası ve fark oluşturabilecek şekilde uygulanan yenilik yönetimi uygulamaları işletmelerin başarısını ortaya çıkarır hale gelmiştir. Bu araştırmada Safranbolu destinasyonunda butik otel olarak hizmet sunmakta olan işletmelerinin yenilik yönetimi konusundaki mevcut durumlarının ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda butik otel yöneticilerinden anket tekniği ile sağlanan verilerinin analizinde işletmelerin personel ve yönetim öncelikli yenilik uygulamalarını benimsedikleri tespit edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2018-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

TÜRKMEN, B. M., & AYAZ, N. (2018). YENİLİK YÖNETİMİ UYGULAMALARI ÜZERİNE BUTİK OTEL İŞLETMELERİNDE BİR ARAŞTIRMA. Journal of Recreation and Tourism Research, 5(2), 24–32. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/271

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi