FED Faiz Kararlarının Hisse Senedi Piyasalarına Etkisi: Gelişmekte Olan Ülkeler Üzerine Bir Uygulama


Özet Görüntüleme: 220 / PDF İndirme: 110

Yazarlar

  • Deniz METE Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Kütahya/ Türkiye.( denizkync@hotmail.com)
  • Yasemin Deniz KOÇ Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Kütahya / Türkiye.( denizkoc12@gmail.com)

DOI:

https://doi.org/ 10.31771/jrtr.2020.64

Anahtar Kelimeler:

Federal Rezerv Sistemi, Politika Faizi, Olay Çalışması Yöntemi, Kümülatif Anormal Getiri

Özet

Bu çalışmada, FED faiz kararlarının hisse senedi piyasalarına etkisi incelenmektedir. Uygulamada gelişmekte olan 18 ülkenin 2016 yılına ait borsa kapanış verilerine ulaşılarak, yıl içerisinde gerçekleşen FED toplantıları sonrasında araştırmaya konu ülkelerin hisse senedi piyasalarının toplantıda alınan kararlardan ne derece etkilendiği “Olay Çalışması Yöntemi” ile analiz edilmeye çalışılmaktadır. Literatürde FED faiz sistemleri, FED para politikası ile ilgili incelemelere rastlanmış, ancak FED faiz kararlarının hisse senedi piyasalarına olan etkileri konusunda yapılan çalışmalara rastlanmamıştır. Analiz sonucunda FED faiz kararlarının gelişmekte olan ülkelerin hisse senedi piyasaları üzerinde etkisinin olmadığı bulgusuna ulaşılmıştır.

İndir

Yayınlanmış

2020-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

METE, D., & KOÇ, Y. D. (2020). FED Faiz Kararlarının Hisse Senedi Piyasalarına Etkisi: Gelişmekte Olan Ülkeler Üzerine Bir Uygulama. Journal of Recreation and Tourism Research, 7(2), 265–286. https://doi.org/ 10.31771/jrtr.2020.64

Sayı

Bölüm

Kavramsal İnceleme