Türkiye’de Yayımlanan Turizm ve Etik Konulu Makalelerin Bibliyometrisi (2003-2019)


Özet Görüntüleme: 468 / PDF İndirme: 242

Yazarlar

  • Seine ERDOĞAN MORÇİN Süleyman Demirel Üniversitesi, İİBF, Turizm İşletmeciliği Anabilimdalı, Isparta /Türkiye (sinemorcin@sdu.edu.tr)
  • Büşra AŞIROĞLU Süleyman Demirel Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Turizm İşletmeciliği Anabilimdalı, Isparta /Türkiye (asiroglubusra@gmail.com)

DOI:

https://doi.org/ 10.31771/jrtr.2020.80

Anahtar Kelimeler:

Etik, Turizm, Bibliyometri

Özet

Etik, her alanda ve her sektörde bilimsel açıdan ele alınması gereken bir konudur. Turizmde etik konusu özellikle son yirmi yılda araştırmacıların ilgi gösterdiği konulardan biridir. Turizm alanında, araştırma etiğinden, çalışma etiğine kadar pek çok farklı konuda çalışmalar yapılmıştır. Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki dergilerde yayımlanan ‘‘turizm ve etik’’ konulu makaleleri bibliyometrik analizle incelemektir. Çalışmada incelenen makaleler, akademik.yok.gov.tr portalı kullanılarak tespit edilmiştir. Tespit edilen makaleler, yayımlandıkları dergiler, yazarlar ve yayım yılı, araştırma amacı, analizler ve sonuç başlıklarında incelenmiştir. Çalışmada ele alınan turizm ve etik konulu makaleler incelendiğinde, çalışmaların turizm işletmeleri, çalışanlar, yöneticiler, öğrenciler, akademisyenler, müşteriler, hastalar ve yerel halkı konu aldıkları ortaya çıkmıştır.

İndir

Yayınlanmış

2020-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

ERDOĞAN MORÇİN, S., & AŞIROĞLU, B. (2020). Türkiye’de Yayımlanan Turizm ve Etik Konulu Makalelerin Bibliyometrisi (2003-2019). Journal of Recreation and Tourism Research, 7(4), 613–641. https://doi.org/ 10.31771/jrtr.2020.80

Sayı

Bölüm

Kavramsal İnceleme