TURİZM YÜKSEKÖĞRETİMİ VEREN KURUMLARDA GÖREVLİ AKADEMİSYENLERİN PROFİLİ


Özet Görüntüleme: 94 / PDF İndirme: 118

Yazarlar

  • Rahman TEMİZKAN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Eskişehir, Türkiye (rahmantemizkan@hotmail.com.tr)
  • Cesin BEHREMEN Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eskişehir, Türkiye (cesim.behremen@gmail.com)

Anahtar Kelimeler:

Turizm, Turizm Yüksek Öğretimi, Turizm eğitimi

Özet

Türkiye Cumhuriyeti Devleti turizm sektörüne kalifiye insan kaynağı eğitmek için çok miktarda yatırım yapmıştır. Çok sayıda turizm lisesi, meslek yüksekokulu ve fakültesi olmasına ve bu okullardan bir yığın mezun olmasına rağmen, bu mezunların sektörde istihdamı arzu edilen düzeyde değildir. Bu çalışma, mezunların niteliğinin akademisyenlerin profiline bağlı olduğu varsayımından hareketle, “turizm akademisyenlerinin” profilleri hakkındaki gerçekleri araştırmayı ve ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu çalışmada yer alan çapraz tablolar, yüksek turizm öğretimi veren okullarda çalışan akademisyenlerin durumları hakkında çok çarpıcı sonuçlar ortaya koymaktadır.

İndir

Yayınlanmış

2017-03-30

Nasıl Atıf Yapılır

TEMİZKAN, R., & BEHREMEN, C. (2017). TURİZM YÜKSEKÖĞRETİMİ VEREN KURUMLARDA GÖREVLİ AKADEMİSYENLERİN PROFİLİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(1), 1–12. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/171

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri