BUTİK OTELCİLİK: KAYAKAPI KÜLTÜREL VE DOĞAL ÇEVRE KORUMA VE CANLANDIRMA PROJESİ ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ


Özet Görüntüleme: 139 / PDF İndirme: 116

Yazarlar

  • Muharrem TUNA Gazi Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Ankara, Türkiye (muharrem@gazi.edu.tr)
  • Eda ÖZGÜL KATLAV Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Turizm Fakültesi, Nevşehir, Türkiye (edaozgul@nevsehir.edu.tr)
  • Yakup DİNLER Kayakapı Turizm Yatırım A.Ş. / Yönetim Kurulu Başkanı, Nevşehir, Türkiye (yakup@dinler.com)

Anahtar Kelimeler:

Butik oteller, Yaşam tarzı oteller, Lüks oteller, Kapadokya, Örnek olay

Özet

Konaklama işletmeleri son yıllarda turistlerin istek ve beklentileri doğrultusunda farklı sınıflama ve tanımlamalar ile değişimlere uğrayarak, rakiplerinden öne çıkabilmek için mal ve hizmetlerini farklılaştırmaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda ortaya çıkan butik oteller, küçük fakat kendine has bir atmosferi, özgün tasarımı, farklı mimarisi olan, yüksek kalitede ve kişiye özel hizmetleriyle; özellikle üst düzey gelir grubundan turistlerin daha özgün mekânlarda konaklama isteklerine cevap vermektedir. Bu kapsamda çalışmanın amacı, son yıllarda dünyada turistlerin değişen talepleri doğrultusunda ortaya çıkan butik otelcilik kavramını tanımlamak, Dünyada ve Türkiye’de butik otelciliğin mevcut durumunu ortaya koymaktır. Bu çalışma kapsamında, butik otelciliğin gelişimi için uygun bir lokasyon olan Nevşehir’de butik otelcilik anlayışı kapsamında örnek teşkil edecek Kayakapı Projesi’nin özellikleri ve nasıl hayata geçirildiği ikincil kaynak incelemesi ve mülakat ile detaylandırılmıştır.

İndir

Yayınlanmış

2017-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

TUNA, M., ÖZGÜL KATLAV, E., & DİNLER, Y. (2017). BUTİK OTELCİLİK: KAYAKAPI KÜLTÜREL VE DOĞAL ÇEVRE KORUMA VE CANLANDIRMA PROJESİ ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(4), 162–173. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/224

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi