TURİZM DESTİNASYON ÇEKİCİLİĞİ UNSURU OLARAK YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME, ÇANKIRI ÖRNEĞİ


Özet Görüntüleme: 159 / PDF İndirme: 102

Yazarlar

  • Ercan KARAÇAR Çankırı Karatekin Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu, Öğr. Gör. Dr. (ercan_karacar@karatekin.edu.tr)
  • Gönül GÖKER Çankırı Karatekin Üniversitesi, Ilgaz Turzim ve Otelcilik Yüksekokulu, Öğr. Gör. (gonulgoker@karatekin.edu.tr)

Anahtar Kelimeler:

Çankırı, yiyecek içecek, destinasyon

Özet

Dünya’daki turizm faaliyetleri incelendiğinde yiyecek içecek hizmetleri son yıllarda önemli bir konuma sahiptir. Özellikle farklı ülkelerdeki yemek kültürü, turistleri destinasyon seçiminde etkilemektedir. Araştırmanın konusu Çankırı’da ki yiyecek içecek hizmetlerinin destinasyon çekiciliği unsuru olarakhangi boyutta olduğunu ortaya koymak ve bu konularda önerilerde bulunmaktır. Çankırı, Ilgaz Dağı Milli parkı gibi önemli bir destinasyona sahip olmasına rağmen yiyecek içecek hizmetleri konusunda yeterince başarıya ulaşamamıştır. Bu başarısızlığın sebeplerine bakıldığında yetersiz tanıtım faaliyetleri ve bilinçsizce yapılan bilgilendirmeler olduğu görülmüştür. Doğru bir şekilde yapılacak tanıtım ve reklam ile sorunun çözülebileceği düşünülmektedir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının da bu konuda gerekli çalışmaları yapması önerilmektedir.

İndir

Yayınlanmış

2016-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

KARAÇAR, E., & GÖKER, G. (2016). TURİZM DESTİNASYON ÇEKİCİLİĞİ UNSURU OLARAK YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME, ÇANKIRI ÖRNEĞİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 3(2), 73–76. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/156

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi