ORMAN İÇİ REKREASYON ALANLARININ EKOLOJİK AÇIDAN İNCELENMESİ


Özet Görüntüleme: 398 / PDF İndirme: 213

Yazarlar

  • Ercan KARAÇAR Sinop Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sinop, Türkiye (ercan_karacar@hotmail.com)
  • Gönül GÖKER Çankırı Karatekin Üniversitesi, Ilgaz Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, Çankırı, Türkiye (gonulgoker@karatekin.edu.tr)

Anahtar Kelimeler:

Orman, Rekreasyon, Ekoloji

Özet

Ormanlar ülkeler için önem teşkil eden doğal zenginliklerdir. Özellikle yağış alan alçak ve nemli yerlerde daha sık karşılaşılan ormanlar, başta odun olmak üzere pek çok çeşitli ürünlerin üretilmesinde kaynak teşkil eden ve kendi içerisinde dengeler bulunduran, canlı ve dinamik bir yenilenebilir doğal kaynaktır. İçerisinde ağaçlar, toprak meralar, orman içi suları, yaban hayvanları ve bitkiler gibi birçok türü barındırmaktadır. Ormanlar insanlar için yaşam kaynağı olmanın yanı sıra hiç tükenmeyen bir olgudur. Zamanla ormanlar insanların yaşam alanları dışına kalmış ve boş zamanlarını geçirdikleri alanlara dönüşmüştür. İnsanlar boş zamanlarında eğlenceli, huzurlu ve zaman alıcı faaliyetler aramaktadır. Bu faaliyetler rekreasyonel faaliyetler olarak ifade edilir. Orman içi rekreasyon alanları rekreasyon faaliyetleri açısından uygun alanlardır. Buraların ekolojik durumu da rekreasyon faaliyetlerine katılan bireyler için önem teşkil etmektedir. bu araştırmanın amacı orman içi rekreasyon alanlarının ekolojik durumunu tespit etmek ve rekreasyon ile ilişkisini ortaya koymaktır.

İndir

Yayınlanmış

2017-12-30

Nasıl Atıf Yapılır

KARAÇAR, E., & GÖKER, G. (2017). ORMAN İÇİ REKREASYON ALANLARININ EKOLOJİK AÇIDAN İNCELENMESİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(4), 35–42. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/211

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi