ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMLERİ


Özet Görüntüleme: 167 / PDF İndirme: 134

Yazarlar

  • Ali SOLUNOĞLU Kırıkkale Üniversitesi, Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO, Kırıkkale, Türkiye (alisolunoglu@msn.com)
  • Aylin NALÇACI İKİZ Kırıkkale Üniversitesi, Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO, Kırıkkale, Türkiye (a.nalcaci@yandex.com)

Anahtar Kelimeler:

Girişimcilik, Girişimcilik eğilimi, Üniversite

Özet

İlk kez 18. yüzyılın başlarında tanımlanan Girişimcilik, özellikle 80’li yıllardan sonra ülke ekonomilerine sağladığı katkılardan dolayı giderek önemini arttırmıştır. İnsanın fikirsel emeğinin ekonomik değere dönüştürülmesi olarak ifade edilen girişimcilik, yeni iş fikirlerinin ortaya çıkması, bu fikirlerin çeşitli yatırımlarla hayata geçirilmesi, yatırım sayısının artması ve sonuç olarak ülkelerin kalkınması için gereklidir, bunun sağlanabilmesi ise mevcut girişimci sayısının arttırılabilmesine bağlıdır. Bu konuda üniversitelere büyük görevler düşmektedir. Öğrencilerin mezuniyetleri sonrası iş yaşamlarında girişimci olarak yer alabilmeleri ancak girişimci kişilik özelliklerinin ortaya konabilmesi, girişimcilik eğilimlerinin belirlenebilmesi ve girişimcilik eğitimlerinin yaygınlaştırılması ile mümkün olmaktadır. Bu çalışmanın amacı, potansiyel girişimci olan üniversite öğrencilerinin girişimcilik eğilimlerinin belirlenmesi ve bu eğilimde etkili olan faktörlerin ortaya konmasıdır. Bu amaç doğrultusunda, Kırıkkale Üniversitesi Fatma Şenses Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri üzerinde bir araştırma yapılmıştır. Araştırma sonucunda, öğrencilerin girişimcilik eğilimleri çeşitli demografik ve kategorik değişkenler açısından değerlendirilmiştir.

İndirmeler

İndirme verileri henüz mevcut değil.

İndir

Yayınlanmış

2017-06-30

Nasıl Atıf Yapılır

SOLUNOĞLU, A., & NALÇACI İKİZ, A. (2017). ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN GİRİŞİMCİLİK EĞİLİMLERİ. Journal of Recreation and Tourism Research, 4(2), 44–57. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/183

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi

Aynı yazar(lar)ın dergideki en çok okunan makaleleri