Boş Zaman Kısıtları Ve Yaşam Doyumu İlişkisi


Özet Görüntüleme: 221 / PDF İndirme: 118

Yazarlar

  • Öznür ÇETİNKAYA İstanbul Gelişim Üniversitesi, İktisadi İdari Ve Sosyal Bilimler Fakültesi, İstanbul / Türkiye. ( ocetinkaya@gelisim.edu.tr)
  • Orhan AKOVA İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, İstanbul / Türkiye. ( akovaorhan@hotmail.com

Anahtar Kelimeler:

Turizm, Rekreasyon, Boş Zaman, Yaşam Doyumu

Özet

Boş zaman kavramı ve boş zamanın bireyin toplum içerisinde varlığını devam ettirmesinde ve yaşam doyumunu arttırmasındaki önemi 1990’lı yıllardan itibaren araştırılmaya başlanmıştır. Boş zaman değerlendirmesi, şehir hayatı, iş ve sosyal yaşamın getirdiği zorluklarla başa çıkmada önemli bir etkiye sahiptir. İnsanların yenilenmek ve yaşadıkları stres ve zorluklarla daha kolay başa çıkmak amacıyla yöneldikleri boş zaman aktiviteleri, yaşam doyumu ile de ilgilidir. Bu çalışmanın amacı, çalışanların boş zamanlarını değerlendirmede karşılaştıkları kısıtlar ve yaşam doyumu seviyeleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Araştırmadan elde edilen sonuçlara göre daha önce yapılan çalışmaların aksine çalışanların boş zaman kısıtlarıyla yaşam doyumu arasında ilişki olmadığı tespit edilmiştir.

İndir

Yayınlanmış

2020-09-30

Nasıl Atıf Yapılır

ÇETİNKAYA, Öznür, & AKOVA, O. (2020). Boş Zaman Kısıtları Ve Yaşam Doyumu İlişkisi. Journal of Recreation and Tourism Research, 7(3), 375–391. Geliş tarihi gönderen https://jrtr.org/index.php/jrtr/article/view/70

Sayı

Bölüm

Araştırma Makalesi

Benzer Makaleler

Bu makale için ayrıca gelişmiş bir benzerlik araması başlat yapabilirsiniz.